Bizden Haberler



 11.01.2022 - FIRAT EDAŞ’ın enerjisi artık ‘Sıfır Atık’ Belgeli

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesinde yer alan Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımını Sıfır Atık Belgesi ile tescilleyen Şirket, kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Sürdürülebilir büyüme farkındalığıyla faaliyetlerini sürdüren Fırat EDAŞ, atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesinde yer alan Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Şirket, insanı ve çevreye öncelik veren uygulamaların takipçisi olarak, enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarının önemi ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyoruz”

Kesintisiz enerji hizmeti sunma hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Fırat EDAŞ Müdürü Selman Nair, sürdürülebilirlik esasıyla 2020-2021 yılları arasında 1 milyon 311 bin 222 kilogram hurda metal ve 131 bin 521 kilogram hurda plastiği geri dönüşüme kazandırarak 1 milyon 709 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda toplam 19 bin 238 adet ağaç direğini geri dönüşüm odağında değerlendirdiklerini ifade eden Nair, “Şirketimiz kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusunda sürdürdüğü politikalarla T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü.  Bu doğrultuda kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı gibi kriterleri başarıyla sağladık. Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımımızı Sıfır Atık Belgesi ile tescilledik. Ekolojik dengenin korunması için tüm canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzla kaynakların verimli kullanılması ile oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Fırat EDAŞ, sorumluluk bölgesi illerde yaklaşık 1 milyonun üzerinde aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunuyor.

 15.11.2021 - Fırat EDAŞ’tan İSG Farkındalığı Eğitimi

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Bingöl’de gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi ile çalışanlarına farkındalık kazandırdı. Şirket, çalışanlarını Temel İş Güvenliği Kuralları konusunda bilinçlendirdi.

Müşteri memnuniyeti ve çalışan sağlığını önceliklendirerek sorumluluk bölgesinde kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunmak için çalışmalarını sürdüren Fırat EDAŞ, çalışanlarına yönelik sürdürdüğü eğitimlerine devam ediyor.

Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü’nde iş güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla Şirket Müdürü Selman Nair tarafından verilen eğitimde çalışanlar; ‘Temel İş Güvenliği Kuralları’ konusunda bilinçlendirildi.

Eğitimde çalışanlara işe başlama, iş bitimi esnasında kullanılacak koruyucu ekipmanlar ve iş yerinde alınacak önlemlerle ilgili bilgiler de paylaşıldı. 

Eğitimde ayrıca, herhangi bir yaralanmaya veya ölüme sebep olmadan gerçekleşen hasarsız olaylar için ifade edilen ‘Ramak Kala’nın önemine dikkat çekildi. ‘Ramak Kala’nın iş yerlerinde büyük kazaların habercisi olduğu ifade edilerek, böylesi bir durumla karşılaşıldığında gerekli tedbirlerin bir an önce alınıp, göz ardı edilmeden İSG uzmanlarına bildirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Verilen eğitimlerle sahada iş kazası risklerinin azaltılmasının yanı sıra, çalışanların bilgi ve becerilerinin geliştirilerek güven duygusu ve motivasyonlarının artırılması hedefleniyor. Fırat EDAŞ, çalışanlarına yönelik sürdürdüğü eğitimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. 

 08.11.2021 - Fırat EDAŞ’tan Malatya Akçadağ’a Yatırım

Malatya ilinin Akçadağ ilçesine bağlı Doğu mahallesinde toplamda2 milyon 520 binTL yatırım gerçekleştiren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle Malatya’nın pek çok noktasındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı projelerini tamamlamaya devam ediyor. 

Şirket, Akçadağ ilçesinin Doğu mahallesinde,366 adet direk,6.850 metresi orta gerilim olmak üzere, toplamda 16.685 metre alçak ve orta gerilim hattı ile 1 adet 100 KVA gücünde, 2 adet 160 KVA gücünde ve 1 adet 250 KVA gücünde olmak üzere toplamda 4 adet yeni direk tipi trafo tesisi sağladı. Toplamda 2 milyon 520 bin lira yatırım gerçekleştiren Fırat EDAŞ, bölgeye alternatif besleme hattı tesisi sağlamanın yanı sıra, bölgeyi besleyen dağıtım trafolarının yenileme çalışmalarını da tamamlayarak abonelerine enerji arzını gerçekleştirdi. Ayrıca, yapılan çalışma ile bölgede 20 adet mesken ve tarımsal sulama için elektrik şebekesi tesis edildi.

Kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, müşterilerinin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.



 01.11.2021 - Fırat EDAŞ’tan Malatya Yeşilyurt’a Bir Yatırım Daha

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinin Konak mahallesine 460 Bin TL yatırım gerçekleştiren Fırat EDAŞ, Malatya’nın pek çok noktasındaki bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım projeleri kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor. 

Programına aldığı Yeşilyurt ilçesinin Konak mahallesi için 100 kilovolt (kV) amper trafo, 35 adet direk, 1.200 metre (m) alçak ve orta gerilim müşterek havai hat ile toplamda yaklaşık 460 bin lira yatırım gerçekleştirdi. Fırat EDAŞ, bölgeye alternatif besleme hattı tesisi sağlamanın yanı sıra, dağıtım trafolarının yenileme çalışmalarını da tamamlayarak abonelerine sorunsuz enerji arzı sağlamaya devam etti.

Kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, müşterilerinin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

 28.09.2021 - Fırat EDAŞ, Elazığ’ı Yatırımlarıyla Aydınlatıyor

Fırat EDAŞ, Elazığ’ın merkez beldelerinden Yurtbaşı beldesine kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefi doğrultusunda 6,1 milyon lira yatırım gerçekleştirdi.

Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli illerinde müşteri memnuniyetini artırma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında yatırımlarına devam ediyor. Fırat EDAŞ son olarak, Elazığ’ın merkeze bağlı Yurtbaşı beldesindeki yatırımını tamamladı.

Proje kapsamında, ekonomik ömrünü tamamlamış ve arıza kaynağı durumundaki alçak ve orta gerilimli şebeke yer altına alındı. Mevcut abonelere kesintisiz enerji arzı sağlanması için alternatif besleme kaynağı oluşturuldu. Yurtbaşı beldesindeki enerji ihtiyaçlarının kesintisiz karşılanabilmesi için yetersiz durumda olan mevcut şebeke demonte edilerek 4 adet beton köşk tesisi gerçekleştirildi. Organize sanayi bölgesinin de irtibat yollarının bulunduğu Yurtbaşı beldesi giriş yolunun aydınlatma ihtiyacını karşılamak üzere, 10 km alçak gerilim, 15 km orta gerilim ve 5 km aydınlatma şebekesi tesis edildi. Hat kapasite artışlarının da sağlandığı proje kapsamında 6,1 milyon lira yatırım gerçekleştirildi.

Şirket aynı zamanda, iki dağıtım merkezini de estetik açıdan modern görünüme kavuşturmak üzere, iç dizaynlarını da yenileyerek modüler hücre tesisi sağladı. Bu kapsamda yeni mod bina tesisini gerçekleştirdi.

7/24 çalışan özverili ekipleri ile kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışan Fırat EDAŞ, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

 

 21.09.2021 - Fırat EDAŞ: “Malatya’da Yatırımlarımıza Devam Edeceğiz”

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (Fırat EDAŞ), kesintisiz enerji arzı parolasıyla, sorumluluk bölgesi Malatya ilinde yatırımlarını sürdürüyor. Şirket son olarak, Akçadağ ilçesindeki Ören mahallesinin Şekeroba, Hisardere ve Goddolar bölgeleri için  1 milyon 770 bin lira yatırım gerçekleştirdi. Fırat EDAŞ, Malatya’nın pek çok noktasındaki çalışmalarına aralıksız devam edeceğini belirtti.

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor. 

Fırat EDAŞ, Akçadağ ilçesinin Ören mahallesindeki Şekeroba, Hisardere ve Goddolar bölgelerine 145 direk, 2.400 kilometresi orta ve alçak gerilim ile 6.700 kilometresi alçak gerilim olmak üzere toplamda 9,1 kilometrelik havai hat ile bir adet yeni 160 KVA gücünde direk tipi trafo postası tesisi geçekleştirdi. Şirket bu kapsamda, 1 milyon 770 bin liralık yatırım gerçekleştirerek bölgeye alternatif alçak ve orta gerilim besleme hattı tesisi kazandırmanın yanı sıra, bölgeyi besleyen dağıtım trafolarının yenileme çalışmalarını da tamamlayarak enerji arzı sağladı.

Fırat EDAŞ, müşterilerinin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için bölgede yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

 15.07.2021 - Fırat EDAŞ’tan Malatya Doğanyol’a Yatırım

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor.

2020 Ve 2021 Yılları Yatırım planları kapsamında Malatya Doğanyol İlçesi Çolak Mahallesi için 1.003.748,148 TL ’lik yatırım gerçekleştiren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Malatya’nın pek çok noktasındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor.

Programına aldığı Doğanyol İlçesi Çolak Mahallesinde 14.000 kilometrelik AG+OG havai hat , 338 direk ve 1 adet 250 KVA gücünde yeni Trafo ile 1.003.748,148 TL’lik yatırım gerçekleştiren Fırat EDAŞ, Bölgeye alternatif besleme hattı tesis edilmesinin yanı sıra bölgeyi besleyen dağıtım trafolarının yenileme çalışmalarını yaparak, enerji arzını sağladı.

7/24 çalışan ekipleri ile kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlamak hedefiyle Fırat EDAŞ, müşterilerinin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarını artırarak devam ettireceğini ifade etti.

 14.04.2020 - Fırat EDAŞ: Tüketicilerimizin Hayatlarını Kolaylaştırıyoruz!

 07.04.2020 - Fırat EDAŞ’tan Kıyasen Fatura Bilgilendirmesi

 23.03.2020 - Fırat EDAŞ Kesintisiz Enerji İçin Çalışıyor

Zorunlu Çerezler
Her Zaman Etkin
Belli çerezlerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada işlemleriniz kaydedilerek sizlerin davranış alışkanlıkları analiz edilmekte ve bu yolla kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, size özel içeriklerin ön plana çıkarılması sağlanmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İşlevsellik Çerezleri
Bu çerezler bölgeye göre dil seçiminin sağlanması gibi sitemizin işlevselliğini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu tür çerezler türüne göre onayınıza tabii olarak kullanılır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

Siteyi ve uygulamayı kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerez kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Tümünü Kabul Et" seçeneğini tıklayınız veya çerez tercihlerinizi "Tercihlerinizi Özelleştirin" alanından değiştirin.

Tercihlerinizi Özelleştirin